Herne Bay Hideaway by Lloyd Hartley Architects


Located in Auckland, New Zealand, Herne Bay Hideaway by Lloyd Hartley Architects is a rebuilding project in the 1960's homemade brick.

The structure of the original is posted in accordance with the trip home and neighborhood, but a little bit removed from the temporary end of a long drive. In the Pohutukawa seedlings, the house was placed in a very hard and independent place in the center of the area. Before the renovation, the building was able to work, but it failed to stick in any style with a beautiful surrounding area, giving the designers a better sense of achievement than the Cox's appearance. s Bay at Waitemata Harbor.

Lloyd Hartley, the head of the construction company, asked new owners to modernize this small house in her modern home, according to her details, "… responds to his situation and gives the youth private oasis for young people ". Hartley has had several major masterpieces of design, one of the ideas to create a loose and dot pockets in the home to give the family through the friendly door.

At the same time, the short-term objective of this change is to provide visitors and residents with the feeling of interest when they finish ending on the long runway (where they can enjoy an exciting view of the quality of private dance in the neighborhood).

From the house itself, Hartley wants to create the additional map and the extra length as well as increasingly powerful natural force. Designers believe that this will complete the general building experience, to open the stairs to illuminate the above. They also elevated the ceilings to the main areas to fully capture the natural light and the appearance of the image in the back.

Maybe the best feature of the house is the Hartley system and the groups are connected to the inside and outside areas through the use of relaxation atmosphere. Visitors and family members can take on natural beauty when they sit on a ground floor or mirror, giving them a free and comfortable atmosphere, as you can move from the position and between internal and external areas without interruption.

To provide a home-based more advanced stage (and avoid the construction of the outer garment), the designers carefully selected natural and natural materials. The details of the room are all connected to the house, and creating uncertain understanding of their choice have chosen to leave some concrete rooms while they are still upgrading the others.

Photos: David Straight