Saba Office Building is built by 7Hoor Architecture Studio + SBAD office with a unique industrial environment


In the heart of the bustling city of Tehran, Iran, new designers from the 7Hor Architecture Studio + SBAD office recently completed a stunning work building called Sanca Building.

As a city, Tehran is undergoing a period of change both in terms of residence and in terms of public and economic locations. While some of them have been good, most developers such as families and apartment buildings are concerned with the city's view, which limits the view of many buildings and buildings. Now, some designers are looking to combat this with a unique design.

At present, most of the city's buildings are of the same shape. They differ in appearance on the face, as some designers have decided to use what they often call "envelope" construction to add more variety to street views. In this particular project, the team wanted to break the regular boundaries of city buildings even further.

To do this, they devised a building consisting of structural strategies designed to address the building environment. This is designed to create a more interactive lifestyle for those who use the indoor and outdoor areas. This works in a process that focuses on environmental issues around the building, such as photography, vision, and lighting levels.

So, the nine-room SABA building just north of the city. The neighborhood it occupies has a unique mix of city-wide tall buildings that have contributed to the demolition of the city's views and buildings that are so naturally and slowly helping to rebuild. visual cells active piece. depth.

The available space for the building itself was really limited because of the way it was carved out by other large, very large buildings in the city. This accounts for its slightly different structure than those around it. By emphasizing the importance of giving users access to a beautiful view, designers were able to think beyond the box (literary) in terms of style and dimensions that could help them achieve it. This has the double impact of giving way to different styles and unique behaviors as well.

The building is spread over a straight physical space that extends to both blocks. His style goes through how his vision would fit in all aspects if it were built in the most architectural style of the surrounding buildings. The stairwells are of great importance for the vertical circulation of the building, as the wonderful use of the space for the elevator is possible, while suspended bridges built in the middle of the ridge are possible by the straight line between the two sections of the building. near the edge of the point.

Downstairs, an open area has a public area and people who take advantage of it are given the unique beauty of a large city. does confession. The position is also designed to be one where employees have the opportunity to interact with people other than their immediate and regular employees.

In the case of the buildings themselves, the two phases were central to planning and design. The blogs are designed for a variety of tasks that keep in mind that they are tailored to the different needs of local users, specialized in different areas. This concept is expressed in the faces of the corner, with each being different from the other as services and activities within it.

On the west side of the building, its face is very solid, it is a natural mineral, and not as open as other areas of its structure. The coloring, inside and out, is neutral in the palette and the structure is solid. There is an emphasis on rock, which makes this area of ​​the building a little more aligned with its monochromatic city.

The east side of the building, however, was actually designed as efficiently as possible to directly confront its Western counterpart. and the landscape around the city. The designers aim to build a visual connection between their project and pedestrians and social clothing on the streets. The concept of relevance has been put into concrete terms on the level of the coffee and restaurant style; A public place where people can really fall in love.

While the purpose of transparency is increasing, designers also wanted to control the amount of sunlight that enters the open glass, preferably without the natural light that keeps their places feeling energized. This need is what the brick shells around the office units are. The choice of bricks was intentional; not only is it a more natural product than the current look around the city, but the color adds warmth to the face of the building. The designers have laid out the brick columns around the perimeter in response to the opening of the city's landscape, allowing them to lay the foundation for the destruction of buildings where a beautiful view can be sought.

Photos by Parham Taghioff