The public toilets turned into a relaxing Cheng Dong Building with Sangu Design


A beautiful, green space that adds stability to the busy streets of Shanxi, China, Sangu Design's creative designers recently completed the Cheng Dong Building, a multi-faceted public peace space, and once, a public restroom. simple. your park.

From the beginning of the renovation project, the old building was thought to be a little nonsense. The design team wanted to create a place where people could really like to spend time, and pull out the beautiful green space that allows it. experience Building rather than simply registering them as they enter or leave

They did this by prioritizing the artistic value of all activities. This does not mean that they covered the new position of the artist, but rather that the way it was built, its design, materials and structure choices, and the patterns of the new designs that seemed innovative and moving were all deeply inspired. by beautiful landscapes and art objects.

Because it sits in a parking lot in town, the building is deliberately designed to match the backdrop of a very nice city. The designers wanted to create a place where they could feel the moment of calm from the fast pace that would forever change the life of a modern city. They also wanted to give our visitors a place to bridge the generation gap; the building is designed all for people to enjoy spending time there.

They tried to hit this mark by placing it in a doubtful and modern space that was renovated from a small original building standing there, but that also avoids being bypassed equipped with unwanted features that may distract some people from using the space or find it comfortable.

With this mind in mind, space is oriented toward human relations rather than intentional. It is designed for social interaction, meeting with friends, and exchanging knowledge in a straightforward, face-to-face way, and not just taught online or using a tool. Space is a place for conveying stories and experiences.

That does not mean, however, that it is a completely enclosed or vacant area of ​​technology. In fact, fully equipped with modern methods and is also a good place to make a looga, say, teach using aaladooda alone. The goals of the designers were simply to create an experience that, despite the sophisticated & innovative 39 & # 39; s, has not contributed to the use of technology and too much information.

The building is really part of an ongoing effort by many designers across cities around the world to build a better human relationship on a daily basis by creating beautiful, peaceful, and vibrant spaces. an experience that no one is supposed to enjoy themselves. The logic is that, by creating spots that feel friendly, inclusive, interconnected, and secure in everyday places such as parks, public restrooms, and railway stations, cities can help foster social behaviors and experiences in a less positive way. informal but effective.

In this particular project, the designers were also very aware of the fact that they are replacing the old city structure. The small green area where it sits may look like the city now and is a high-traffic destination, but it still has a unique history and cultural context. That is why the team also wanted to create something that would make the space less messy.

The designers visited the original site and found the honor of ancient Chinese buildings and a sense of harmony between the building and its surroundings. Since the project was not initially allowed to destroy & # 39; and the original foundation m chose to work with important components of the past, preserving basic elements and footprints and incorporating them into the new design.

Then the team created a creative look at the new faces they built, planning an unusual design that still has the details of an old local structure and a priori, local nature rather than presenting foreign materials that might have been. the new building looks out of place.

The building was kept intentionally on the ground to allow visitors the feeling of wandering around the ancient wall around the park, rather than wander off. Outside of the exterior, the space is now divided into three separate rooms: a bathroom, a coffee room, and a reading room. Each one boasts of convenience and modern comfort without the need for unnecessary technology.

The path leading up to each position is an open concept, invitation, and passage. In fact, the old hiking trails that have been through the park for centuries are really allowed to run right through the new building so people can get in and out of their way easily. Here, you will even find an area for irrigation because the designers really meant it when they said it. all is welcome.

While the feel of the building space is intricate and simple, private rooms, with very different functions, do not interfere. The reading room is a quiet place to relax, while the coffee room is largely a cozy and relaxing space. The convenience of a easily accessible bathroom makes this place a perfect resting place for busy tourists and a nice meeting place for residents of nearby buildings looking to meet their friends or play with their pets.

The place really is entirely available in terms of power as well. Only one step has been added to the building, near the coffee room, but the rooms are still easily available looga users of different types of mobility devices. Throughout the doors of the building, the handles are installed at all levels to keep people at every height and height. They are even specially cut in their shape to make it easier for drinkers to open.

In addition to being an open concept, each party feels free from obstacles thanks to the large windows and glass walls outside. These allow natural sunlight to intervene during the day and make plants and greenery feel like they are part of the outdoor space. The heavy use of natural wood within the interior feels a connection to the environment through the large windows.

Photos by Xiao Tan